Tomografi er en verdensudbred måleteknik | Process tomografi
789
post-template-default,single,single-post,postid-789,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Få en bredere viden indenfor process tomografi

Få en bredere viden indenfor process tomografi

Alle må indrømme, at man ikke kan have viden indenfor alle områder. Der vil altid være ting, som man aldrig har hørt om, eller aldrig selv har anvendt. For de fleste vil dette eksempelvis være tomografi og yderligere mere specifikt process tomografi. Læs mere her omkring formålet og anvendelsen af det.

 

Hvad er process tomografi?

Det er de færreste, som vil have definitionen og anvendelsen af process tomografi lige på rygraden. I de fleste tilfælde vil det være i sammenhæng med industrien og endvidere stilligner indenfor specifikke områder. For at skabe en lille forståelse, så er process tomografi helt basalt en måleteknik.

 

Selve teknikken er til at måle og få informationer omkring indholdet i en tank eller et rør. Her vil tomografi og teknologien bag gøre det muligt at estimere den rumlige fordeling heri. Det vil sige den rumlig fordeling af faser og kemikalier indeni den enkelte tank og rørledning. Her vil det være muligt at få et øjebliklig svar og feedback på diverse forskellige reaktionsprocesser indenfor industrien.

Teknologien og anvendelsen

Der er nogle helt grundlæggende principper i selve tomografi. Disse er, at man vil måle den elektroniske modstand. Denne er også i andre sammenhæng kaldes ledningsevnen, men det er principielt det samme. Denne vil endvidere kombinere måledataene om egenskaberne i en tank eller et rør. Alt denne data vil blive behandlet af matematiske modeller i forskelligt slags software. Efter dette vil de fleste vælge at få dette resultat omsat til et visuelt billede af selve procesbetingelserne. Der findes indenfor området dog mange forskellige teknikker og hertil også forskellige software. Følgende er et udpluk af forskellige teknikker

 

  • Electrical Resistance Tomography
  • Electrical Capacitance Tomography
  • Electrical Impedance Tomography

 

 

Der vil endvidere være forskellige anvendelser af tomografi. Det er også alt afhængig af, hvilken branche, som man befinder sig i. Det er nemlig ikke altid kun, at der undersøges tanke og rør. De fleste vil derfor også forbinde det med lægefaget. Det kan være, at man i forbindelse med et hospital besøg eller lignede har hørt om CAT scanninger. Her er det ligeledes tomografi, som anvendes til at behandle og undersøge et hav af patienter over hele verden i dag.

 

Selve teknologien har givet afsæt i mange forskellige processer, som anvendes i et hav af forskellige processer i mange forskellige brancher i dag. I dette tilfælde med process tomografi, så er det ofte i forbindelse med forskning og udvikling af proces applikationer.

 

 

 

tomografi
No Comments

Post A Comment