Beanies Strikke Guide 2020

Alle kender ordsproget at der ikke findes noget dårligt vejr, der er kun tale om dårlig påklædning. Det har betydet at vi danskere har taget beanies til os her i Danmark. Udtrykket beanie stammer fra USA og helt basalt er det i sin enkelthed en strikket hue, der varmer hovedet, panden og ørerne. Se et lækkert udvalg af beanies.

Lær at strikke beanies

  • Brug en rundpind str. 5
  • Ribstrik/Glatstrik
  • Følg snoren for at få den rigtige hueform
  • Tag ind efter hver 10. maske
  • Tag efter hver 8. maske osv. indtil efter hver 2.
  • Afslut med at hæfte eller binde de løse ender sammen

Til at starte med skal du gøre brug af en rundpind str. 5. Du kan med fordel spørge om hjælp i den garnbutik du handler i. Så du ikke kommer til at købe for tyndt eller for tykt garn. Du kan gøre brug af én garntype, men du kan også mikse forskellige garntyper. F.eks. kan det være et miks af 100% uld og derefter et blødere garn. Du skal brug to nøgler til at kunne strikke en hue.

Det første du skal gøre, er at slå 86-96 masker på din rundpind. Det afhænger meget af hvor løst eller hårdt du strikker. Derefter skal du strikke ribstrik ved hver maske og her skifter du mellem ret og vrang til en hue på ca. 12 cm. I højden. Når du har gjort det, så skift farve og gå over til at gøre brug af glatstrik. Det bedste ved brugen af en rundpind, er at du kan strikke retmasker ud i det uendelige. Her bliver du nød til at strikke højere end du lige regner med. Du har også mulighed for at gøre brug af ribstrik igennem hele huen men det er en smagssag.

Nu skal du begynde at tænke på at få den rigtige hueform. Sæt en nål ved din start. Derefter følg snoren rundt, så du får alle dine ender til at blive samlet det samme sted. Til at starte med skal du tage ind ved hver 10. maske. Tag hele pinden rundt og strik derefter. Strik så en runde hvor du gør det ved hver 8. maske osv. indtil du tager ind ved hver 2. maske. Hvis du ønsker huen højere, så tag nogle runder uden at tage ind til sidst.

Afslut dit strik ved at trække snoren igennem alle maskerne og stram godt til. Pas på at dit garn ikke knækker og bind en god knude på garnet. Husk at hæfte eller binde alle de løse ender sammen.

Viola, du har strikket din første beanie!