En tandprotese i Flexite materiale er den bedste løsning

Hvad er en tandprotese?

En tandprotese er en aftagelig løsning, der kan erstatte manglende tænder. I folkemunde bliver tandproteser ofte omtalt som et gebis, men dertil hører også ofte en forældet opfattelse af, hvordan protesen ser ud. I dag kan man få proteser, der ser meget realistiske ud, og som passer perfekt til ens mund. Når man taler om tandproteser tænker man ofte på de aftagelige, men der findes også fastsiddende proteser. Selvom en tandprotese kan være meget virkelighedstro, vil den aldrig føles helt ligesom ens egne tænder. Det kræver tilvænning og man skal lære at anvende dem, så det til sidst kommer til at føles nogenlunde naturligt. I dag findes der forskellige former for tandproteser, nemlig:

  • Helproteser
  • Delproteser
  • Undermundsproteser
  • Overgangsproteser

Hvordan fungerer tandproteser?

Tandproteser designes til at fungere som dine egne, naturlige tænder og det omkringliggende væv. Proteserne fremstilles ved først at tage et nøjagtigt aftryk af din gane og gumme. Det er vigtigt, at man anvender en professionel tandlæge med erfaring inden for tandproteser, så man er sikret det bedste resultat. Typen af protese afhænger af, hvor mange resterende tænder man har. Har man tabt alle tænder, skal man have en helprotese, men har man nogle tænder tilbage, kan man nøjes med en delprotese, hvor protesen kan hænge fast i de resterende tænder.

Når tand-, gane- og gummeaftrykket er taget, bruges et tandkødsfarvet akrylmateriale, hvori der kan fastgøres tænder af enten plastik eller porcelæn. Der vil gå noget tid efter indsætningen af protesen, hvor man vil opleve ubehag, da det vil føles unaturligt. Det kan eksempelvis være vanskeligt at tale og spise det første stykke tid, og det kræver øvelse. Musklerne i tungen og kinderne lærer dog efterhånden at holde protesen på plads. Det er vigtigt at have kontakt med sin tandlæge løbende, da små ændringer ved protesen kan have en stor betydning.

Ny teknologi inden for tandproteser

Der er i de senere år kommet et nyt materiale til, som gør det muligt at lave meget bedre tandproteser. Det revolutionerende materiale hedder Flexite, og det er en nylon-plast, der er ekstem stærk og brudsikker. Materialet er utrolig fleksibelt, hvilket betyder at de nye tandproteser i dette materiale kan “klipses” fast på patientens resttænder. På den måde undgår man bøjler, hvilket ofte er dem, der kan være generende og synlige.

Førhen har man ikke kunne reparerer de originale tandproteser af nylon, men med det nye Flexite materiale er det muligt at udvide tandprotesen, hvis patienten skulle tabe flere tænder. Derudover er det muligt at justere tandprotesen efter de naturlige forandringer, der kan forekomme i kæbestrukturen. Med det nye materiale er tandproteserne blevet:

  • Mindre
  • Lettere
  • Tyndere

Dette medvirker til at tandproteserne er langt mere komfortable for patienterne, og der er ikke lige så mange komplikationer. Er man på udkig efter en sådan tandprotese, findes der flere kliniske tandteknikere i hovedstadsområdet, der har stor erfaring inden for dette. Man finder lettest frem til dem ved at søge online. Skriver man eksempelvis tandprotese københavn, vil man blive præsenteret for forskellige tandteknikere, og herigennem kan man finde den tandlæge, der passer bedst til ens behov.