Kaninbur – Giv din kanin et trygt og sikkert hjem!

Kaninbur

Et kaninbur er der, hvor din kanin bruger meget af sin dag. Kaninburet skal derfor have de rette ting, være den perfekte størrelse og der skal være plads til leg. Kaniner er aktive dyr, og mindst lige så nysgerrige. Derfor skal de i løbet af dagen, kunne stimuleres og underholdes, så de ikke keder sig. Begynder de at kede sig dagligt over en længere periode, kan de blive destruktive og det kan påvirke deres sundhed og velvære. Men vil du gerne undgå det, skal du blot sørge for at have styr på størrelsen af buret samt indholdet.

 

Størrelsen på dit kaninbur

Da din kanin som sagt bruger mange timer i sit bur i løbet af en dag, skal der være plads nok derinde. Dyrenes Beskyttelse anbefaler minimum 80 x 120 cm til størrelsen på et bur til din kanin. På den måde har den plads til et sted at spise, at sove, bygge huler og lege med legetøj, samt et sted at gå på toilet. 

Bur til kanin

 

Indholdet i dit kaninbur

Da kaniner er nysgerrige væsener, der godt kan lide at gå på opdagelse, skal der altså være noget i buret, som de kan undersøge. Her kan du først og fremmest sørge for en masse ting, der kan bygges små reder og huler af. Ting der kan bides og kradses i – f.eks. i form af ting med snacks, som hænger fra buret eller andet, hvor der skal arbejdes lidt for at få fat i det, er også en success.

 

Udover snacks, kan du have legetøj derinde. Det må gerne være farverigt, så det er lidt spændende at se på, når der bliver gnavet i det. Kaniner er intelligente dyr, så de kan med tiden godt kede sig med det samme legetøj.

En god ide er derfor at have lidt forskelligt gemt væk, så du kan bytte rundt på det engang imellem og på den måde holder du legetøjet spændende for din kanin.