Undgå præstationsangst med disse 5 tips

  Mange mænd lider af præstationsangst, og det kan føre til problemer med selvtilliden samt problemer i parforholdet. Præcis som de fleste andre problemer kan det dog behandles, og der er flere teknikker, der kan hjælpe dig med at undgå præstationsangst. Vi ser på nogle af de mest væsentlige af dem her.

  Prøv en periode med berøringsøvelser

  Præstationsangst i sengen er ofte lig med rejsningsproblemer, og det sker typisk, når der er mange følelser involveret, eller når du føler et pres for at skulle præstere.

  Mange mænd oplever, at rejsningsproblemerne forsvinder i takt med, at man føler sig mere tryg ved kvinden, som man er sammen med.

  En løsning er derfor at komme tættere på din kæreste/partner – både fysisk og psykisk. En metode, som sexologer ofte anbefaler, er en periode uden almindelig sex, men derimod med større fokus på berøring og flirt. Det fjerner presset, og det hjælper med at bygge både lyst og følelser op. På den måde kan man lære at være erotisk i et tempo, der passer, og med tiden er rejsningsbesvær slet ikke et problem længere.

  Tal med partneren

  Det hjælper generelt også at være åben omkring problemerne. Selvom det kan være svært at starte samtalen, så ender det ofte med at hjælpe. Hvis din partner ved, at du har et problem med rejsning, så er hun formentligt også mere villig til at hjælpe og prøve andre ting – som eksempelvis de berøringsøvelser, vi nævnte tidligere. Ved at være åben og dele problemer med partneren vokser I også tættere sammen, hvilket er en anden fordel.

  Slip de dårlige vaner

  Meget ofte skyldes præstationsangst dit mindset. Derfor kaldes det blandt andet for psykisk impotens. En hyppig årsag til, at mange mænd lider af det, skyldes et overforbrug af pornografi. Det kan være ret vanedannende, og det giver urealistiske forventninger om, hvordan sex egentlig bør være. En idé kunne altså være at trappe lidt ned her.

  Det kan dog også være noget fysisk. Hvis du ofte drikker alkohol inden det romantiske, så forsøg at lade være, da alkoholforbrug indimellem fører til rejsningsbesvær.

  Vær mere tilpas med egen krop

  Det handler også rigtig meget om at være tilpas med egen krop. Derfor er det en rigtig god idé at være mere kærlig med kæresten, uden det egentlig handler om sex, men simpelthen for at blive mere tilpas med intimitet, berøring og det at lade en anden person ‘udforske’ kroppen, som jo er det, der sker under sex. Jo mere tilpas du bliver med din krop, jo mere psykisk tilpas bliver du også med kærlighedslivet.

  Snak med en sexolog

  Ovenstående tips kan hjælpe, men hvis. Du har et særligt problem med præstationsangst i sengen, vil vi anbefale, at du snakker med en sexolog. Det er altid klogt med professionelle råd, og der er ingen tvivl om, at præstationsangst og rejsningsproblemer er nogle meget hyppige problemer, som de fleste sexologer har set hundrede gange før.

  Det er nemlig nogle udbredte problemer, så frygt ikke – der findes en løsning! Og første skridt er ofte at søge efter denne løsning, så snak endelig med en sexolog, hvis du fortsat er i tvivl. Parterapi kan være en alternativ mulighed, hvis du er i fast forhold og søger fælles hjælp med kæresten eller konen.