Vægdrivhuse er alternativet

Mange familier nyder godt af et drivhus. Der er plads til at dyrke grønsager og planter samt få et frirum væk fra hverdagen. Det er dog ikke alle, som almindeligvis har plads til et stort drivhus i deres have. Derfor er der et super godt og designrigtigt alternativ nemlig vægdrivhuse. Læs mere her omkring detaljerne.

Hvorfor investere i vægdrivhuse?

Det traditionelle drivhus er ikke altid det eneste alternativ, som man kan søge til. Mange danskere har ikke en kæmpe have til rådighed med plads til både et stort drivhus og leg. Her er mange ofte nødsaget til at prioritere. I købet af vægdrivhuse vil drivhuset blive placeret op af et af husets mure.

Selve placeringen har endvidere også en funktionel funktion. Først og fremmest så vil det ofte være placeret således, at det er beskyttet for vind og vejr. Det vil endvidere dog også give gode betingelser for vækst. Når solen står på husets væg en hel dag, så vil der samles varme i muren. Denne varme vil blive afgivet til drivhuset igen om natten, hvilket skaber en øget vækst. Endvidere vil det kunne spare dig for en alt for lang varmeregning. Vægdrivhuse har derfor mange forskellige fordele i det alternativ design.

Vægdrivehuse – din personlige grønhandler

Man vælger at anskaffe sig et drivhus af mange årsager, men primært er det for at dyrke egne grønsager. Det er et frirum for mange at passe planter og grønsager. Selvfølgelig vil det også være en sidegevinst, at man får lækre og smagsfulde grøntsager til rådighed.

Der er mange forskellige grønsager, som kan dyrkes og gro i et drivhus. Følgende er listet top 3 af de mest anvendelige grønsager at plante, som man kan plante i vægdrivhuse:

  • Tomater
  • Agurk
  • Peberfrugt/chili

Tomater er udbredt i drivhuse, da det er ganske enkelt. Det kan nybegyndere og garvet havemænd dyrke uden problemer. Det er en meget medgørlig plante under de rigtige omstændigheder. Ligeledes vil det være muligt at udvælge den sort, som man selv bedst kan lide.

Agurker er næsten ligeså udbredt som tomater. De er ikke helt lige så lette at dyrke som tomater, men det er tæt på. Her vil der skulle bruges langt større mængder vand. Agurker tager dog meget gerne imod store mængder sol.

Peberfrugt og chilier er et smagsfuldt element til madlavningen. De kræver dog en anelse mere opmærksomhed end agurker og tomater. Blandt andet vil det anbefales, at man anvender en bambuspind eller lignede til at give planten mulighed for at gro opad.